dijous, 17 de març del 2016

Ampliació Teoria Tema 7

Ampliació Teoria Tema 7


En aquesta entrada vull fer una classificació diferent dels blogs diferent de la que hem vist a classe. En aquest cas, anem a diferenciar els blogs segons el seu funcionament, contingut i dispositius on s'utilitzaran.

  • Openblog. És un blog que no cal d'interfaç d'administració i proporciona una eina perquè els seus visitants puguen publicar d'una manera oberta i lliure. És col·lectiu i públic, a més té semblances amb els foros.
  • Fotolog. Tal com ens indica el seu nom, la imatge és l'element principal de publicació. La fotografia i la data de publicació són els continguts obligatoris. A diferència d'un àlbum de fotos únicament es publica una o dues imatges en cadascuna de les entrades i a més, es pot acompanyar de comentaris de l'autor. També admet comentaris dels visitants i enllaços als fotologs dels amics.
  • Vídeolog. En aquest blog les entrades contenen clips de vídeo ordenats cronològicament i publicats per un o més autors. L'administrador del blog pot autoritzar a altres usuaris a afegir comentaris o altres vídeos dins de la mateixa galeria. Normalment, són arxivats amb format MOV o FLV i empren el visor d'Adobe Flash per a la seua visualització.
  • Audioblog. És un tipus de blog on cada entrada sol ser un audi en format MP3 o semblant. Es reproduixen en linia gràcies a una consola de tecnologia Adobe Flash i en alguns casos admeten la descàrrega dels usuaris.
  • Moblog. És un terme que sorgeix de la fusió de les paraules "Mobile" i "Blog". Es tracta d'un inici de publicació semblant a un blog, però orientat a la seua visualització en equips mòbils: PDA o telèfons mòbils. Es pot accedir al seu contingut i publicar des de qualsevol dispositiu i lloc. Alguns serveis web 2.0 estan orientant la publicació a aquests formats permitint la creació del maneig des d'equips fixos o mòbils.
  • Tumbleblog. És una variant de blog poc estructurat. No s'ajusta a una temàtica concreta i l'autor va publicant entrades sobre enllaços, fotografies, informacions... que va trobant per Internet. Va recuperant l'esperit inicial amb què van sorgir els blogs. Donar a conéixer als amics les coses que cada dia ens trobem a la xarxa. La càrrega textual de les seues entrades és mínima i en aquest sentit és un format molt lligat al microblogging.
  • Microblog. Permet a l'autor publicar missatges breus (no més de 140 caracters) formats per text i enllaços. Aquestes entrades es mostren a la pàgina del perfil de l'usuari i també són enviades a altres usuaris que han triat l'opció de recibir-les.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada