dijous, 28 d’abril del 2016

Ampliació Teoria Tema 12

Ampliació Teoria Tema 12


Tal com hem vist a classe, Linux té diverses distribucions per a les escoles i estudiants. Però  encara hi ha més i són les següents: 

  • LinEx: gnuLinEx o LinEx, és una distribucion basada en en el sistema operatiu Debian GNU-Linux i utilitza GNOME per al seu escriptori. Una iniciativa de la Junta d'Extremadura, Espanya, gnuLinEx està destinat a ser utilitzat en totes les escoles d'Extremadura, així com en les institucions oficials. És promogut activament per a l'ús del negoci i llar. gnuLinEx és només compatible amb computadores basades en l'arquitectura i386. L'objectiu del projecte és la promoció d'una tecnologia amb coneixements basats ​​en la informació de la societat amb la finalitat de millorar la qualitat de vida del ciutadà.
  • UberStudent: aquesta completament equipat, un sistema operatiu Linux fàcil d'usar per a aprendre, fer i ensenyar les habilitats essencials per a l'èxit acadèmic en l'educació superior i per a estudiants amb destinació a l'ensenyament secundari. UberStudent en la seua versió 1.0 (Cicero) aquesta basada en Ubuntu 10.04 i es distribueix amb 2 entorn d'escriptori GNOME (2.32) i LXDE.

    Compta amb tots els estàndards de programari de Ubuntu, però adaptats als estudiants, per exemple té dos navegadors integrats, Firefox i Chrome, Firefox seria l'opció òbvia, ja que s'han afegit un munt de grans característiques per als estudiants. El add-on de Firefox Zotero es pot utilitzar per a arreplegar i gestionar les referències bibliogràfiques i altres antecedents. A més d'açò, Firefox té un munt de serveis en línia que estan dissenyats especificamente per a estudiants.

    Aquests són alguns exemples de les aplicacions incorporades en Uberstudent:
    • Zotero programa molt útil per a la recerca a fons.
    • Processador de documents de LyX, a més de moltes plantilles de documents.
    • Programari de Pressupost Buddi.
    • KeepNote que està dissenyat per a prendre notes i organització.
    • Programari de planificació/Planning ThinkingRock.
    • Beagle per a cercar arxius locals.
  • KnoSciences: és un CD arrancable de Knoppix amb una col·lecció de programari GNU/Linux, amb detecció automàtica de maquinari, i suport per a moltes targetes gràfiques, targetes de so, dispositius SCSI, USB i altres perifèrics. Amb KnoSciences no és necessari instal·lar res més.
  • DoudouLinux: està especialment dissenyada per als xiquets, perquè els xiquets puguen i aprenguen fer ús de la computadora tan fàcil i agradablement com siga possible per a ells. Ofereix desenes d'aplicacions per a xiquets de 2 a 12 anys d'edat i els dóna un ambient el més fàcil d'usar com si d'una consola de jocs es tractara. Els xiquets poden aprendre, descobrir i divertir-se sense papà i mamà!
  • ConQimo: un sistema operatiu d'escriptori dissenyat també per a xiquets. Basat també en Ubuntu Linux d'escriptori, Qimo ve pre-instal·lat amb jocs educatius per a xiquets de 3 anys.
    La interfície de Qimo ha sigut dissenyada per a ser intuïtiva i fàcil d'usar, proporcionant grans icones per a tots els jocs instal·lats, de manera que fins i tot els usuaris més joves no tinguen problemes per a seleccionar l'activitat que desitge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada