dimarts, 26 d’abril del 2016

Ampliació Teoria Tema 11

Ampliació Teoria Tema 11

Quin avantatge té una llicència Creative Commons davant a la major protecció que dóna el dret d'autor tradicional?

Un dels principals avantatges de les llicències Creative Commons, és l'atractiva que pot resultar per als titulars de drets l'oportunitat de veure augmentades les possibilitats de difusió de les seves obres, o que uns altres construeixin sobre la base de la seva obra, o per la perspectiva de contribuir al treball intel·lectual comú. Objectius tan nobles com la difusió de les idees i de l'art, se satisfan de millor manera amb llicències que asseguren als usuaris de les obres les possibilitats d'ús sobre les obres, mentre permeten un control últim dels drets d'autor per al titular originari.

A més de ser gratuïtes, aquestes llicències tenen l'avantatge de lliurar informació fàcil d'entendre a l'autor i a l'usuari, respecte del que està o no autoritzat a fer amb l'obra intel·lectual. El sistema permet escollir entre diferents alternatives de llicències, alguna de les quals impedeix, per exemple, que es realitzen obres derivades com a traduccions, mentre unes altres impedeixen la utilització de l'obra per a finalitats comercials. Açò permet que siga l'autor o titular dels drets d'autor, i no la llei, qui determina què es pot fer amb la seua obra i baix quines condicions.

L'ús d'aquestes llicències, pot suposar una interessant alternativa per a la distribució d'obres literàries a través d'Internet, donant-li llibertats al públic perquè puga realitzar determinats usos de les obres intel·lectuals, permetent experimentar amb noves formes de promoció i comercialització, i així per tant explotar nous models de negoci per al món editorial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada