dimarts, 12 d’abril del 2016

Ampliació Teoria Tema 9

Ampliació Teoria Tema 9



A l'hora de realitzar una videoconferència també és necessari conèixer quins elements la componen. 
  • La xarxa de comunicacions. És necessari explicar primer amb un mitjà que transporte la informació del transmissor al receptor i viceversa o paral·lelament (en dues adreces). En els sistemes de videoconferència es requereix que aquest mitjà proporcione una connexió digital bidireccional i d'alta velocitat entre els dos punts a connectar. El nombre de possibilitats que existeixen de xarxes de comunicació és gran, però s'ha d'assenyalar que l'opció particular depèn enterament dels requeriments de l'usuari.
  • Sala de videoconferència. És l'àrea especialment condicionada en la qual s'allotjarà el personal de videoconferència, així com també, l'equip de control, d'àudio i de video, que permetrà el capturar i controlar les imatges i els sons que hauran de transmetre's cap al(els) punt(s) remot(s). El nivell de confort de la sala determina la qualitat de la instal·lació. Qualsevol espai pot condicionar-se com a aula de videoconferència, des d'una sala de juntes, passant per un saló de classe, fins a un auditori. Cadascun d'aquests espais ofereix diferents característiques, i la selecció final depèn de l'ús que se li pretenga donar.
    Una condició fonamental per a qualsevol d'aquests espais és comptar amb eixida d'emergència, que permeta el desallotjament fàcil i ràpid, així com certes característiques d'il·luminació, acústica i trànsit.
         UBICACIÓ:
La sala de videoconferència deu situar-se en un lloc de poc trànsit de persones i/o vehicles, açò amb la finalitat de que el soroll ambiental extern siga mínim. Han d'evitar-se al màxim les fonts de soroll elèctric i mecànic que poden degradar la qualitat de la comunicació.


       INSTAL·LACIÓ ELÈCTRICA
És important que aquest equip compte amb un circuit independent, aterrat a terra exclusiu per al seu ús.
A més de l'anterior, es recomana connectar una font d'energia ininterrumpible entre la presa d'energia i l'equip de videoconferència, amb açò, en cas de falla del subministrament elèctric, es mantindrà per alguns minuts per a tenir l'oportunitat d'avisar als altres llocs de la situació i no "desaparèixer" bruscament d'una videoconferència.

       ACÚSTICA
Amb la finalitat d'evitar ressonàncies, la sala de videoconferència ha de condicionar-se acústicament. La manera més senzilla d'aconseguir açò és l'evitar en el màxim del possible les superfícies planes i dures.
Els nivells de soroll ambiental dins de la sala hauran de ser entre els 45 i 60 dB.

  • El codec. Els senyals d'àudio i video que es desitgen transmetre es troben en general en forma de senyals analògics, per la qual cosa per a poder transmetre aquesta informació a través d'una xarxa digital, aquesta deu ser transformada mitjançant algun mètode a un senyal digital, una vegada realitzat açò es deu comprimir i multiplexor aquests senyals per a la seua transmissió. El dispositiu que s'encarrega d'aquest treball és el CODEC (Codificador/Decodificador) que en l'altre extrem de la xarxa realitza el treball invers per a poder desplegar i reproduir les dades provinents des del punt remot. Existeixen en el comprat equips modulars que juntament amb el CODEC, inclouen els equips de video, d'àudio i de control, així com també equips perifèrics com poden ser:
    • Taula d'anotacions.
    • Convertidor de gràfics informàtics.
    • Càmera per a documents.
    • Projector de video-diapositives.
    • PC.
    • Videograbadora.
    • Pizarrón electrònic, etc.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada