dilluns, 29 de febrer del 2016

Ampliació Pràctica 4

Ampliació Pràctica Tema4:

Power Point és un programa que està dissenyat per realitzar presentacions, mitjançant diapositives, aquestes poden estar formades per textos, imatges, animacions i contenir àudio i fins i tot vídeos. A més, posseeix eines que permeten realitzar les diapositives ajustant-se a les necessitats i gustos de l'usuari i fins i tot permet manipular al gust o la necessitat, els temps de durada de cada diapositiva, els sons o música que l'usuari vulgui agregar, els vídeos, així com el temps en què l'usuari pretengui que durin cadascuna de les diapositives dins de la presentació, sincronitzant imatges, textos i àudios. 

D'altra banda, també posseeix eines que són de fàcil ús ja que estan disposades de manera intuïtiva perquè l'usuari, pugui realitzar els canvis que consideri necessaris en les plantilles o crear les seves pròpies plantilles. A més permet l'opció de guardar el document en diversos formats a més dels formats natius del programa que permeten que en guardar-se la presentació es pugui veure com a tal, o si escau es pugui editar si així ho considera necessari l'usuari.

La seua utilitat és la següent:

  • Fer i modificar diapositives. Es poden realitzar diverses diapositives, ja siga usant les plantilles que posseeix el programa, o dissenyant les pròpies, adequades a les necessitats que necessitem.
  • Exposició senzilla, explicada i detallada, dels balanços que per exemple realitzen les empreses, sent una eina molt útil i versàtil, especialment en els casos en què per qüestions diverses, aquells a els qui s'està dirigit el balanç, es troba lluny i necessita la informació que li pot ser proporcionada via Internet.
  • Exposar i explicar de manera més detallada, diverses recerques, com és el cas d'algunes recerques d'índole científic tècnica, com les quals se solen fer en àmbits com la indústria, l'enginyeria, o l'arquitectura.
  • Exposar diversos projectes.
  • És una eina útil per a l'educació, ja que és utilitzat per a l'exposició de diversitat de temàtiques docents, sent molt freqüent l'ús de vídeos i altres materials audiovisuals, que el propi programa Power Point proporciona entre les seues eines. Cal destacar el seu ús en materials educatius destinats als xiquets, ja que es poden fer diapositives de fàcil enteniment combinades amb música, sons i vídeos que els divertisquen durant l'exposició, facilitant l'aprenentatge.
  • Mitjà de propaganda, ja siga propaganda comercial o propaganda governamental o institucional, sent distribuïts documents de Power Point via internet i fins i tot juntament amb alguns arxius de manera adjunta. Com a propaganda governamental solen usar-se en promocions de programes governamentals, promoció de serveis, programes socials, diverses disposicions econòmiques, fiscals, legals, etc.
  • Campanyes d'índole política, o social, ja siga per part de partits polítics, o d'associacions civils.
  • Difusió de notícies i informació, i expressar fets en diferents àmbits, com a disposicions dins d'una empresa, notícies via Internet, difondre informació sobre recerques mèdiques, exposar estudis, etc.
  • Realització d'instruccions, explicant com es deuen armar i utilitzar aparells, o de com usar algun programa de computadora.



diumenge, 28 de febrer del 2016

Ampliació Pràctica 3

Ampliació Pràctica Tema :


Generalment, la gran majoria de nosaltres creiem saber com s'utilitza YouTube, però no tots coneixem totes les ferramentes que conté. Per aquesta raó, considere necessari treballar i conéixer els diferents aspectes que el componen. 

En referència al nostre futur com a docents, crec que és positiu la creació de tot tipus d'eines que faciliten la tasca docent. Per això, es va desenvolupar un projecte que s'anomena "Youtube per a Escoles" que consisteix en el desenvolupament d'un sistema que el podem anomenar "filtre" que limita l'accés en YouTube a continguts únicament educatius. D'aquesta forma, és possible accedir per exemple a vídeos de matemàtiques en els que per exemple es tracte la geometria. Així doncs, els docents i els mateixos alumnes poden localitzar materials útils i més accessibles per als alumnes. Aquests vídeos formen part de YouTube EDU, un canal d'anomenat servei especialitzat en l'allotjament i oferiment de continguts educatius.

Els vídeos, s'han convertit en una eina d'estudi cada vegada més potent, per això, els docents es mostren preocupats perquè els alumnes és possible que no li donen un bon ús als ordinadors, ja que els xiquets poden estar veient altre tipus de vídeos que no estan relacionats amb els temes que estan tractant a classe i d'aquesta manera dificultarien el treball dels mestres. Aquest és el motiu principal pel qual YouTube tracta de garantir que els usuaris en aquest cas, els estudiants, rendibilitzen i aprofiten el temps de classe i els ordinadors per accedir a continguts formatius.

Ampliació Pràctica 2

Ampliació Pràctica Tema 2:


Google Drive és una eina de treball molt útil i completa, cada vegada més present en les nostres vides sobretot, al món acadèmic. Per això, considere que és important conéixer les funcionalitats que ens presenta. 
Després de saber el funcionament més bàsic com la utilització dels documents, els fulls de càlcul o les presentacions, Google Drive és un magatzem d'informació en línia, el qual el podem utilitzar per a realitzar còpies de seguretat dels nostres documents que escrivim al Word del nostre mòbil o ordinador. Per això he triat aquest vídeo, perquè considera que fa una bona explicació de com guardar els documents que fem des del nostre escriptori a la xarxa, sense ficar-se a Internet i fer els documents en línia. A més, a l'última part del vídeo explica com es poden configurar les preferències, és a dir, si volem tindre descarregades totes les carpetes que hi ha a la xarxa al nostre escriptori o bé, les que nosaltres seleccionem.








Ampliació Pràctica 1

Ampliació Pràctica 1:



Una vegada hem aprés el funcionament bàsic de Blogger, podem anar afegint noves eines o fer una personalització més avançada dels nostres continguts. Per aquesta raó, he optat per posar aquest vídeo que ens explica com podem afegir pestanyes al nostre blog pas per pas

En la meua opinió, el tutorial el considere adequat, ja que m'ha servit d'ajuda, perquè des de la meua curta experiència no sabia com es feia. A més, el fet d'anar fent-lo amb el seu blog i explicant-ho pas a pas considere que és molt important. Tal com ho fa la dona del tutorial classificant els diferents tipus de plats com els entrants, primers plats..., s'entén millor.







Ampliació Teoria Tema3

Ampliació Teoria Tema 3:



He triat aquest vídeo perquè considere que explica correctament què és l'e-learning, a més posa diferents exemples de la seua utilització en persones de diferents perfils com el d'una estudiant que està al dia de les actualitzacions de les diferents matèries o Virginia, una dona que aprendrà a utilitzar les fulls de càlcul a través d'un e-learning.



En la meua opinió, crec que aquests tipus de vídeos són apropiats per a terminar d'assentar els nostres coneixements i encara millor quan ens posen exemples de situacions reals en les que es pot fer servir. En aquest cas, considere que tant els exemples com la teoria introduïda està adequada als nostres coneixements.

Ampliació Teoria Tema2

Ampliació Teoria Tema 2:





Una vegada coneixem com s'han d'introduir les TIC a l'aula i en aquest cas, al currículum, m'ha semblat interessant aquesta proposta dels docents innovadors en la qual es proposa seguir unes directrius que establisquen les tecnologies al currículum de la següent manera: 


  • En primer lloc, s'ha de buscar el desenvolupament de capacitats per part dels docents, les quals seran necessàries per a la incorporació de les tecnologies al currículum.
  • En segon lloc, s'ha d'enfortir  la cultura escolar amb mediació de la tecnologia de manera que els joves i adults poden desenvolupar les competències tecnològiques, comunicatives i cognitives.
Per a portar tot això a la pràctica, s'ha de seguir una metodologia en la qual es plantegen cinc estratègies.


  1. Estratègies del docent. El docent que lidera aquest projecte haurà de sensibilitzar als seus companys sobre les potencialitats de la tecnologia per al desenvolupament dels continguts de manera que es dinamitzen els processos de l'aula motivant la participació, anàlisi i discussió de la temàtica per a millorar la comprensió.
  2. Estratègies de l'estudiant. El docent estudiant desenvoluparà habilitats per a la cerca de recursos en la seua respectiva àrea de coneixement que faciliten, reforcen i amplien els temes de classe.
  3. Estratègia del treball individual. S'assessorarà als docents al seu propi treball, buscant que els xiquets potencien el seu cervell lògic, operatiu i creatiu.
  4. Estratègies del treball en equip. Es generen espais d'acompanyament als altres docents que manifesten motivació per la innovació tecnològica.
  5. Estratègies d'avaluació. Es realitzarà al final de l'any acadèmic del procés, indicant dades estadístiques del nombre de docents que impactaren el currículum amb tecnologia, els estudiants beneficiats i el resultat de l'aprenentatge.
D'aquesta manera, les activitats s'estructuraran en quatre fases:

  1. Fase 1. motivació, prova diagnòstica, estructuració d'activitats.
  2. Fase2. Apropiació d'eines tecnològiques, cerca de recursos en línia, disseny d'instruments per a recolectar dades.
  3. Fase 3. Rotació de docents per l'aula TIC.
  4. Fase 4. Evaluació i projecció.


Ampliació Teoria Tema1

Ampliació Teoria Tema 1:



El desenvolupament de la competència digital no s'aconsegueix de manera automàtica en fer possible la utilització d'eines TIC, sinó que és necessari aconseguir habilitats relacionades amb tals eines a més d'una actitud crítica en la creació i utilització de contingut, privadesa i seguretat, així com l'ús ètic i legal. D'aquesta manera, els estudiants han d'aprendre a utilitzar i ser creatius amb les eines digitals i els mitjans de comunicació en diferents camps temàtics, tenint en compte les consideracions específiques d'algunes matèries. 

Les aplicacions informàtiques a les aules aporten grans avantatges, des de la gran capacitat d'emmagatzematge i d'accés a tot tipus d'informació, fins a la possibilitat de representar models de sistemes inaccessibles. Amb l'arribada de les TIC, i Internet, els materials didàctics i els altres recursos de suport a l'educació s'han multiplicat i han millorat les seues prestacions, facilitant la contextualització dels continguts i un tractament més personalitzat dels alumnes, així com una major autonomia i qualitat en els seus aprenentatges, ja que a més de facilitar informació, canals de comunicació i instruments de productivitat per a un millor procés de la informació, actuen com a instruments cognitius que poden recolzar i expandir la seua capacitat de pensament.

 A més, podem distingir diversos nivells d'integració de les TIC en les aules: 

  • Instrument per a la gestió administrativa i tutorial. 
  • Alfabetització en TIC i el seu ús com a instrument de productivitat: ús dels ordinadors i programes generals (editor de textos, navegador…). 
  • Aplicació de les TIC en el marc de cada assignatura.
  • Ús de les TIC com a instrument cognitiu i per a la interacció i col·laboració del grup.


Per últim, s'han desenvolupat tecnologies d'aprenentatge basades en la col·laboració i la interacció social que poden millorar la qualitat de l'aprenentatge. No obstant açò, aquest potencial només es desenvoluparà amb l'aplicació de les metodologies adequades i la selecció, per part dels docents, de les activitats que integren l'aprenentatge actiu.




Ampliació Teoria Tema4

Ampliació Teoria Tema 4:


En aquest vídeo podem escoltar les característiques de les TIC i la seua importància a l'aula de primària, d'una manera més desenvolupada: 






Personalment, crec que el millor d'aquest vídeo és la simplicitat, ja que utilitza imatges i icones molt senzilles per fer l'explicació d'una manera molt visual. De forma que amb la seua veu i amb l'ajuda d'un prezi, és capaç d'anomenar les característiques de les TIC amb la seua explicació.

divendres, 26 de febrer del 2016

Pràctica 4. Power Point


POWER POINT

En aquesta pràctica, anem a conéixer el funcionament de Power Point. En el nostre cas, anem a fer un conte amb les seues diapositives coresponents i amb dos finals alternatius. Per aconseguir tot això, primer hem de conéixer les funcions de Power Point i per axiò hem de seguir els passos següents:
  1. En primer lloc, hem d'obrir una presentació de Power Point de la següent manera:
  2. A continuació, anem a començar a fer el nostre conte, per la qual cosa haurem de conéixer les funcions que Power Point ens ofereix. Entre les quals cal destacar les següents:
    • Afegir una imatge. Cliquem a l'opció "Inserir". En aquest cas, ens dona tres opcions. Amb la primera triem la imatge dels nostres fitxers, amb la segona, podem inserir imatges que es troben a la xarxa. En tercer lloc, fem la captura directament i l'afegim com a imatge. Per últim, podem crear el nostre àlbum de fotografies.



      • Captures. Amb aquesta opció podem posar com a imatge directamente una captura de la següent manera: 

          • Opció "Insertar"- "Captura"- dins de captura, retallada de pantalla i podem seleccionar la part de la pantalla que volem que aparega a la diapositiva. 
                              
                                         Exemple captura del meu escriptori                           
      • Àlbum de fotografies. Ens permet crear el nostre àlbum amb les imatges que tenim als nostres fitxers. En primer lloc hem de clicar sobre l'opció i a continuació sobre arxiu o disc. A més, ens permet configurar-ho al nostre gust, tant la forma de la imatge com si volem posar-li títol...
                             
                          Exemple de les meues vacances
             
    • Efectes de la imatge. Una vegada hem inserit la imatge seleccionada, podem modificar-la. És a dir, podriem donar-li ombra, pegar-li la volta, modificar la iluminació... A més, li podem aplicar un giro 3D o fins i tot, podem canviar l'anxo i l'altura o el borde, mitjançant els punts que volem canviar com la distància, l'angle... D'altra banda, el disseny també es pot canviar clicant dues vegades sobre la imatge.
      Abans i després de l'aplicació dels efectes de la imatge

    • Estils de la imatge. Per canviar l'estil, hauem d'anar a la part superior esquerra i clicar sobre "Efectes artístics", podríem inlclús acurtar-la. D'aquesta manera, podrem aplicar l'estil que més ens agrada.


    • Color. El color el podriem canviar directament des de l'opció "Color" o bé, a partir de l'efecte artístic que l'hem donat al començament. I això es fa de la següent manera:
      • Amb la  primera opció únicament hauríem de clicar sobre l'opció "Color" i ja triar el més adequat per a la nostra imatge.
      • En segon lloc, haurem de clicar sobre "Opcions d'efectes artístics". A continuació se'ns obrirà una finestra a la dreta de la finestra i podem anar canviant la saturació de la imatge, temperatura, tal com fem amb un editor d'imatges. A més, també podriem fer correccions de color com la nitidesa.
                                               

                     

    • Llevar fons. Imagina que vols traure una part de la imatge que no ens interesa. Això el podem fer seguint els següents pasos: 

      • Haurem de seleccionar la imatge i a continuació clicarem sobre l'opció "Llevar fons". D'aquesta manera, el que està en violeta és la part que s'elimina i es queda el que està dins del requadre.
        Abans i després de llevar el fons

    • Relació d'aspecte. El tamany de la imatge també el podem modicar clicant sobre l'opció "Retallar" i se'ns obriran diferents opcions en les quals podem triar la forma en que volem tallar la imatge o bé amb formes (bàsiques, fletxes...) o d'aspecte (vertical, horitzontal)


    • Alineació. Altra de las opcions que ens ofereix PowerPoint és la de canviar la alineació de la imatge. Això també es fa clicant sobre la imatge i acontinuació a l'opció "Alinea", permetent-nos posar- la a la dreta, esquerra, centre... 


    • Formes. Al menú superior, cliquem sobre "Inserir" i a continuació a l'apartat "il·lustracions", podem afegir formes, gràfiques i SmartArts. Tot això el podem anar modificant al nostre gust.



    • Hipervincle. Per afegir un hipervincle haurem de clicar sobre "Inserir" al menú superior i a continuació sobre "Hipervincle". L'ús és el següent, si per exemple vols anar al començament de la presentació, hauriem de punxar sobre ell i aniriem directament a la primera diapositiva. En el nostre cas, com volem fer un  conte amb dos finals alternatius, quan acabem el final alternatiu 1, hem de posar un hipervincle que ens faça tornar a la diapositiva on posa Final 1/ Final 2.





    • Fons. El fons de les dapositives es pot canviar i modificar de la següent manera:
      • En primer lloc haurem de clicar sobre "Disseny" del menú superior i a continuació sobre  l'última opció que ens mostra, "Format de fons".
      • A continuació se'ns obrirà una finestra en la qual podem configurar-ho al nostre gust. 
                                 

Amb totes aquestes opcions que hem presentat i desenvolupat, es podria començar amb la creació del nostre conte personalitzat.

dimecres, 17 de febrer del 2016

Teoria Tema 4

TEMA 4: LA SOCIETAT TIC



ÍNDEX

  1. Característiques de la Societat TIC?
  2. Què són lesTIC 
  3. Característiques de les TIC
  4. Aportacions de les TIC
  5. Limitacions a les TIC


1. Característiques de la Societat TIC

  • Gran presència dels "mass media" i de les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), amb els seus llenguatges audiovisuals en tots els àmbits de la societat: oci, llar, món laboral.
  • Gran quantitat d'informació al nostre abast. Cada vegada ens resulta més fàcil accedir a tot tipus d'informació però precisament l'abund`ncia de dades que tenim, ens fa seleccionar en cada cas la informació més desitjada.
  • Continus avanços científics i tecnològics en tots els campos del saber, especialment en bioengenyeria, enginyeria genètica, noves tecnologies. El coneixement es va renovant veloçment.
  • La fi de l'era industrial. La major part de la població activa dels països en els quals 'ha consolidat la "societat de la informació" treballa en el sector serveis, i gairebé sempre amb una forta dependència de les TIC per a realitzar el seu treball.
  • Llibertat de moviment. La "societat de la informació " sustentada, per la voluntat de globalització econòmica i cultural , porta amb si una creixent llibertat de moviment.
  • Nous entorns laborals. Les noves tecnologies revolucionen l'organització dels entorns laborals i obrem grans possibilitats al tele-treball.

2. Què són les TIC? 

Conjunt de processos i productes derivats de les eines (maquinari i programari), suports i canals de comunicació, relacionat amb l'emmagatzematge, processament i transmissió digitalitzada de la informació.

3. Característiques de les TIC


  • Inmaterialitat

  • Deslocalització

  • Interactivitat

  • Instantaneitat

  • Reproducció ilimitada

  • No linealitat (hiperenllaços)

  • Interconexió

  • Diversitat/ Multiformat (text, imatge, so)

4. Aportacions de les TIC


  • Fàcil acces a tot tipus d'informació, sobre qualsevol tema i en qualsevol format. La informació és la materia primera que necessitem per a crear coneixements.

  • Instruments per a tot tipus de proces de dades. Els sistemes informàtics, integrats per ordinadors, perifèrics i programes, ens permeten realitzar qualsevol tipus de proces de dades de manera ràpida i fiable.

  • Canal de comunicació inmediata, sincrònica i asíncrona, per a difondre informacio i contactar amb qualsevol persona o institució del món mirjançant l'edició i difusió de la informació.

  • Emmagatzematge de grans quantitas d'informació en petits suports de fàcil transport.

  • Automatització de tasques, mitjançant la programació de les activitats que volem que realitzin els ordinadors.

  • Interactivitat. Els ordinadors ens permeten "dialogar" amb programes de gestió etc.

  • Homogeneització dels codis emprats per al registre de la informació mitjançant la digitalització de tot tipus d'informació.

  • Instrument cognitiu que potencia les nostres capacitats materials i permet el desenvolupamnet de noves maneres de pensar.


5. Limitacions de les TIC


  • Problemes tècnincs: incompatibilitats entre diversos tipus d'ordinador i sistemes operatius.

  • Falta de formació. La necessitat d'uns coneixements teorics i pràctics que totes les persones han d'aprendre, la necessitat d'aptituds i actituds favorables.

  • Problemes de seguretat. Circumstancies com el risc que es produeixin accessos no autoritzatsals ordinadors de les empreses que estan connectats a Internet i el possible robatori dels codis de les targetes de crèdit al comprar en les botigues virtuals.

  • Barreres econòmiques. A pesar del progressiu abaratament dels equips i programes informàtics, el seu preu encara resulta prohibitiu per a moltes famílies.

  • Barreres culturals. L'idioma dominant, l'anglés, en el qual venen moltes diferències i informacions d'Internet etc.

Teoria Tema 3

TEMA 3: DESENVOLUPAMENT CURRICULAR I AULES DIGITALS


ÍNDEX


  1. ¿Què és E-Learning?
  2. Característiques E-learning
  3. Avantatges 
  4. Inconvenients E-learning
  5. ¿Què és el B-learning?
  6. Aspectes importants d'un B-learning

1. ¿Què és E-learning?

  • Formació que utilitza la xarxa com tecnologia de distribució de la informació. Sigui la xarxa oberta (internet) o tancada (Intranet)
  • Un ensenyament a distància obert, flexible i interactiu basat en l'ús de les TIC i sobretot aprofitant els mitjans que ofereix Internet.
  • Permet la distribució i accés a col·leccions de materials d'aprenentatge sobre un mitjà electrònic usant un servidor web per a distribuir-los. Un navegador web per a accedir i protocols TCP/IP i http per a facilitar l'intercanvi.


2. Característiques E-learning

  • Ús de navegadors Web per accdeir a la informació.
  • Aprenentatge molt recolzat en Tutories.
  • Materials digitals i aprenentatge flexible.
  • Ús de protocols TCP i HTTP per a facilitar la comunicació.
  • Aprenentatge mitjançant PC
  • Aprenentatge individualitzat versus col·laboratiu i interactiu.
  • Utilització d'eines sincrones i asincrones.
  • Administració dels materials en un servidor Web.
  • Conexió professor- alumne separats per espai temps.
  • Multimèdia/Hipertextual- Hipermedia

3. Avantatges E-learning

  • Posa a la disposició dels alumnes molta informació.
  • Facilita l'actualització de la informació i dels continguts.
  • Permet la deslocalització del coneixement.
  • Facilita l'autonomia de l'estudiant.
  • Propicia una formació Just in Time i Just for me.
    • per exemple, hem de buscr a internet que es e-learning i el Google ens mostra 30 milions de respostes.
    • A partir d'esa informació triaria la que més m'interessari a mi
  • Afavoreix una formació multimèdia.
  • Afavoreix la interactivitat en diversos àmbits.
  • Estalvia costos i desplaçaments.
  • Facilita l'ús dels materials en diversos cursos.
  • Facilita una formació grupal i col·laborativa.


4. Inconvenients E-learning


  • Més inversió de temps per part del professor.
  • Mínimes competències tecnològiques de professor i alumne.
  • Habilitats de l'alumnat per a l'aprenentatge autònom.
  • Disminueix la qualitat de la formació si no existeix un ràtio adequat de professor/alumne.
  • Requereix més treball del convencional.
  • Baixa qualitat de molts continguts i cursos actuals.


5. ¿Què és B-learning?



  • Combina l'ensenyament cara a cara amb l'ensenyament virtual. (Coaten, 2003)
  • Combinació de les classes magistrals amb els exercicis, els estudis de cas, jocs de rol i enregistraments de vídeo i àudio juntament amb la tutoria i l'assessorament. (Brodsky, 2003)
  • Qualsevol possible combinació d'un ampli ventall de mitjans per a l'aprenentatge dissenyats per a resoldre problemes específics. (Brennan, 2004)
  • Les e-eines combinades amb altres més convencionals on el docent haurà d'assumir responsabilitats atorgades pel model presencial i pel model tradicional. (Amar, 2007)

6. Aspectes importants d'un B-learning
  • Cal incloue en l'aprenentatge, les propietats de l'espai virtual. S'ha de guiar i modelar les discussions quan els alumnes estan connectats.
  • La informació per a ser tractada requereix coneixement per a la seva interpretació.
  • Permet adqurir coneixements tècnics funcionals.
  • No s'aprèn en solitari sinó en solidari en comunicació amb els altres mitjans fòrums, xtas, etc.
  • Les tutoties apareixen com una possibilitat d'ajuda tant en l'ensenyament presencial com a distància.
  • Permet la formació de professionals amb competències integrats: sentit crític, creativitat i coneixement de la societat.

diumenge, 14 de febrer del 2016

Pràctica 3. YouTube

Per penjar vídeos a YouTube, s'ha de fer el següent:

  1. Obrir el cercador Google.
  2. Buscar YouTube
  3. Una vegada ixen els diferents enllaços, cliquem en el primer.
  4. A continuació se'ns obrirà una finestra com aquesta i haurem de clicar "Iniciar sessió", on haurem de posar les nostres dades de Gmail.



A continuació, una vegada hem iniciat sessió, cliquem sobre "Penja". En aquesta finestra, podem observar com hi ha diferents opcions referents a l'edició i presentació de vídeos. 






En primer lloc ens centrarem en la privacitat que li volem donar al nostre vídeo. YouTube, ens dóna tres alternatives:

  • Públic: tothom té accés al vídeo.
  • Privat: solament ho veuran les persones que tu tries i que tinguen compte de Gmail.

  • Ocult: únicament podran veure el vídeo les persones que tinguen l'enllaç d'aquest.

En aquest cas, triarem l'opció d'ocult de manera que el veuran les persones que tinguen l'enllaç i respectarem la nostra privacitat.



Respecte a les altres opcions que es presenten podem dir el següent:

  • Importar vídeos. Aquesta opció ens permet pujar els nostres vídeos des dels fitxers del nostre ordinador.

  • Emissió en directe. Ens permet reproduir en directe el nostre vídeo a la resta de la gent, és a dir, al mateix temps que l'estem gravant la gent ho ve.

  • Crear vídeos.

    • Presentació de diapositives d'imatges: aquesta opció ens permet crear una presentació a través de les imatges que nosaltres triem dels nostres fitxers. Això es fa de la següent manera:
      1. Pugem les imatges que volem mostrar.
      2. A continuació, podem començar amb l'edició. 
      3. Entre les diferents opcions podem:
      • Afegir-li so. Això es pot realitzar de dues maneres diferents o bé des dels temes principals que ens mostra o cercant les cançons que nosaltres mateixos volem. D'altra banda, també podem triar l'opció "Sense àudio".
      • A més, podem triar la durada de cadascuna de les diapositives, així com l'efecte que li volem donar o bé el tipus de transició.

                 4. Una vegada l'hem editat, haurem de clicar sobre "Penjar".
                 5. Finalment, se'ns obrirà aquesta finestra en la qual haurem de triar la                                           configuració i els permisos diferents com si el volem públic, privat o ocult. A més,                      ens permet afegir un comentari al vídeo o subtítols.
                 

         6. Per aconseguir que la nostra presentació estiga penjada a YouTube haurem de clicar 
            sobre "Publicar".

    • Editor de vídeo: aquesta segona opció ens permet editar qualsevol vídeo. Ara bé, des del 16 de gener d'aquest any, YouTube ha eliminat l'opció de gravar amb la webcam, per la qual cosa els vídeos els haurem de gravar des dels nostres dispositius mòbils o càmeres.
                    Per a editar un vídeo s'haurà de fer el següent:
    1. En primer lloc hem de penjar el nostre vídeo i posar-ho al seu lloc corresponent per a iniciar l'edició.
    2. A continuació, ens eixirà aquests aspectes per seleccionar. Amb açò, el que es fa és en primer lloc, fer les correccions ràpides, és a dir, triar la lluentor, contraste, desplaçaments... A més, podem posar el filtre que nosaltres vulguem blan i negre, dibuix animat, pixelat, etc. També podem afegir textos al transcurs del vídeo o bé configarar el volumen dels àudios.

    3. Una vegada hem seleccionat aquesta configuració, començarem amb l'edició i les opcions que ens mostren són les següents:
        1. El primer símbol s'empra per a triar el vídeo que volem editar.
        2. En el segon, se'ns permet escollir entre una sèrie de vídeos amb llicència de Creative Commons. Ens posen uns quants com a exemples i a més podem buscar el que més ens agrada.
        3. En tercer lloc, aquesta icona de càmera de fotos és l'opció en la qual podem pujar imatges i afegir-les al nostre vídeo. Aquestes fotografies poden ser dels nostres fitxers o bé de les imatges emprades abans.
        4. La nota musical, ens proposa una sèrie d'àudios que podem posar com a fons del nostre vídeo. YouTube ens dóna uns exemples, però nosaltres podem cercar altre més adequat al contingut. A més hi ha una pestanya que ens ajuda a filtrar les cançons per gèneres. De la mateixa forma que hem posat el vídeo posarem l'àudio, però aquesta vegada el posarem ací:
        5. La següent opció ens permet posar-li transicions al nostre vídeo. Les transicions són les diverses formes en les quals poden aparèixer les diferents imatges.
        6. L'opció dibuixada amb la lletra "a", s'utilitza per a poder posar-li títol al vídeo i ens dóna diferents opcions. Perquè aparega en el vídeo, haurem d'arrossegar-ho a la cronologia en el moment en el qual volem que aparega.
        7. Per últim, a l'interrogant ens presenta un aclariment respecte al teclat.

En resum, seguint tots aquests passos podem editar un vídeo tal com nosaltres vulguem i en el qual podem afegir sons, textos, efectes, etc. 

dimecres, 10 de febrer del 2016

Teoria Tema 2

TEMA 2: INTEGRACIÓ DE LES TIC EN EL CURRÍCULO


ÍNDEX

  1. Paradigmes educatius
  2. Implicacions per al disseny de l'ensenyament
  3. Evolució del model d'ensenyament-aprenentatge
  4. Principis generals per a la integració de les TIc
  5. Nous rols del professorat
  6. Dimensions de l'alfabetització digital

1.Paradigmes educatius

  • Paradigma conductista. Màquina que apren conductes mesurables, observables i quantificables.
  • Paradigma congnitiu. Organisme que desenvolupa processos cognitius i afectius.
  • Paradigma ambientalista. Escenari on es realitzen les interaccions entre persones i el medi ambient.
  • Paradigma constructivista. Organisme que desenvolupa processos cognitius i afectius en un escenari d'aprenentatge.


2. Implicacions per al disseny de l'ensenyament

  • El currículum es considera tancat i obligatori.
  • Disseny de la instrucció amb definició precisa de continguts i objectius.
  • Els aprenentatges complexos es poden descompondre en tasques més simples.
  • L'avaluació dels resultats se centra en el producte final, sense tenir en compte el procés.
  • La motivació depèn de reforços externs.


3. Evolució del model d'ensenyament-aprenentatge

  • Aprenentatge com adquisició de coneixement.
    • Aprendre és adquirir coneixements.
    • El professor transmet la informació.
    • El control de l'aprenentatge està en mans del professor.
    • Els continguts estan centrats en el currículum.
    • El paper del professorat és ensenyar, transmetre coneixements.
    • El paper de l'alumne és adquirir-los.
  • Aprenentatge com a construcció de significat
    • L'avaluació no se centra només en el producte de l'aprenentatge sinó també en el procés.
    • El paper del professor és intervindre en l'aprenentatge de l'alumne.
    • El paper de l'alumne és aprendre a aprendre.
    • L'alumne com subjecte autònom, el control de l'aprenentatge està les seves mans des del principi.
    • L'aprenentatge es concep com recerca activa i constructiva.
    • Importen els continguts però també els processos.



4. Principis generals per a la integració de les TIC

  • Qualsevol tipus de mitjà, des del més complex fins al més elemental ha d'estar justificat segons el procés comunicatiu.
  • L'aprenentatge no depén del mitjà, sinó fonamentalment de les estratègies i tècniques didàctiques aplicades.
  • Abans de plantejar-nos que mitjà utilitzar, hem de plantejar-nos per qui, com ho anem a usar i que pretenem d'ell.
  • Cap mitjà funciona en el buit sinó en un context complex.
  • Els mitjans són transformadors de la realitat.

5. Nous rols del professorat

  • Dissenyadors
  • Avaluadors i seleccionadors de les TIC
  • Consultors d'informació
  • Orientadors
  • Avaluadors de forma continua

6. Dimensions de l'alfabetització digital

  • Investigadora. Ús de les eines TIC per a la investigació i el treball acadèmic.
  • Crítica. Capacitat per avaluar de forma crítica els beneficis i costos de les TIC.
  • Pla de Publicació. Habilitat per difondre i publicar informació.
  • Recursos. Coneixement de formes i mètodes d'accés a recursos informacionals.
  • Tecnologies incipients. Capacitat per comprendre les innovacions tecnològiques i per prendre decisions intel·ligents.
  • Socioestructural. Comprensió de la situació i producció de la informació.
  • Eines. Coneixement i ús de programari i programes multimèdia.