dilluns, 8 de febrer del 2016

Pràctica 2. Drive

El funcionament de Google Drive

Per a accedir a Google Drive hem de seguir els següents pasos:

  1.  Obrir el cercador Google.
  2. Buscar Google Drive.
  3. Una vegada ixen els diferents enllaços, cliquem en el primer i posem les nostres dades del comte de g-mail.
  4. A continuació se'ns obrirà una finestra com aquesta.


Aquesta pàgina mostra a la part de l'esquerra un menú amb diverses opcions que consten del següent:

  • "Mi unidad". En aquesta opció s'arxiven els documents oberts i creats per nosaltres mateixos. 
  • "Compartido conmigo". En aquesta, es guardaran tots els documents que hagen compartit amb nosaltres.
  • "Google Fotos". Mostra les imatges pujades per nosaltres  mateixos.
  • "Reciente". Classifica els últims documents oberts.
  • "Destacado". Mostra els documents que nosaltres hem marcat amb un estel groc com a destacats.
  • "Papelera". Mostra tots els documents que hem eliminat.

El primer que podem fer es crear un document. Per a açò, hem de clicar a l'opció "Nuevo i ens apareixerà el següent:

De les diferents opcions que hi apareixen, primerament ens centrarem en "Carpeta". Aquesta opció ens permet ordenar i agrupar els nostres documents posant el títol que nosaltres vulguem. En segon lloc, ens permet pujar arxius i carpetes del nostres ordinador a través de les opcions "Subir archivos" i "Subir carpeta". En tercer lloc, es poden crear documents de textos i això es fa mitjançant l'opció "Documentos de Google", la qual mostra les mateixes ferramentes d'ofimàtica que un document de Word.


El Google Drive ens permet compartir els nostres documents de la manera següent: 

  1. Cliquem sobre l'opció "Archivo".
  2. A continuació, triem la primera opció "Compartir".
  3. Una vegada fet, hem de posar els correus electrònics de les persones amb les quals volem compartir el nostre document. D'aquesta manera, als destinataris se'ls enviarà automàticament un correu electrònic amb l'invitació per a formar part dels membres que poden escriure al document.
  4. Google drive ens dona l'opció de donar diferents permisos com per exemple que la resta únicament poden visualitzar-lo, però no editar-lo o bé que no pugan descargar- lo i imprimir el document.
      5. Per últim, si cliquem a "Cambiar...", podem fer l'arxiu públic o privat.

A continuació, i tal com he dit abans, les eines d'ofimàtica són similars a la d'un document de Word: 


A l'opció "Archivo", trobem les següents eines, entre les quals i com a innovació d'un document de Word, ens permet descargar-ho com a document de PDF, Word, etc. També podem imprimir-ho directament o mandar-ho per correu electrònic a més de les opcions bàsiques com mover l'arxiu a la papera o obrir un nou document entre altres.



D'altra banda, també podem observar que hi ha més finestres desplegables com:

  • "Editar". en la qual es pot fer i desfer el que anem escrivint, seleccionar fragments del text, copiar i pegar d'altre lloc, etc...
  • "Ver". en aquesta opció se'ns permet triar si volem que ens apareguen sugerències ortogràfiques o bé, ens mostra la regla, la barra de ferramentes, entre altres. A continuació "Insertar" que tal com diu el títol podem incluir imatges, ecuacions, dibuixos, notes a peu de pàgina i més opcions al document. 
  • "Formato". emprat bàsicament per a triar com volem fer el text, és a dir, es tracta de configurar l'estil amb el tipus de lletra, la grandària, interlineat, llistes... 
  • "Herramientas". Aquesta opció s'utilitza bàsicament quan el document està finalitzat ja que les seues funcions són l'ortografia, traduir el text, contar les paraules i escriure per veu.
  • "Tabla". Ens permet crear una tabla amb les files i columnes que nosaltres mateixos volem.


Altra de les opcions que ens ofereix Google Drive és poder revisar el treball que fa cadascuna de les persones amb les que compartim el document i això es fa de la següent manera:
  1. En primer lloc haurem de clicar on posa "Última modificación...." 

     2. A continuació, ens eixirà aquesta finestra, en la qual ens mostra a la barra de la dreta qui ha fet cadascuna de les parts del document i a quina hora. El que ens permet controlar que tots hem treballat.


Tal com he expressat al començament d'aquesta entrada, a Google Drive, a més de documents de text es poden fer presentacionss i fulls de càlcul.

En primer lloc, a les presentacions de Google es poden fer el que nosaltres anomenem "powerpoint". Les opcions que apareixen són les mateixes que les del Word ( arxiu, ferramentes, format...)


En segon lloc, amb els fulls de càlcul, succeeix el mateix i les opcions d'ofimàtica també són les mateixes que s'empren al Word.



Per últim, Google Drive, ens dóna la possibilitat de fer formularis de la següent manera:



  1. Una vegada hem accedit a Google Drive, punxem a l'opció "Crear" i a contiunació seleccionem l'opció "Formulari".
  2. En segon lloc, haurem de posar-li un títol i triar el seu aspecte (fons, tipus de lletra...). Per fer això, hem de clicar sobre "Afegir tema", no obstant això, aquestes opcions les podem canviar més endavant.
  3. A continuació fem clic sobre "Editar preguntes" i haurem de omplir els buits necessaris com el del títol, subtítol... A partir d'aquest moment, començarem a escrivir les questions. En aquest moment, Google Drive, ens dóna l'opció d'afegir un text que pot servir de ajuda per a contestar a la pregunta que ja hem formulat. Altra de las opcions que podem triar es indicar si les preguntes són obligatòries o no, és a dir, no permitirà als usuaris enviar el formulari si les preguntes que són obligatòries no són contestades. D'altra banda, en les preguntes, se'ns dóna l'opció d'afegir altres elements. Per exemple, si triem l'opció "Encapçalat de secció" podríem ordenar les preguntes en blocs, salts de pàgines, etc.
    Elements que podem afegir al nostre formulari
  4. Abans de publicar el formulari, podem fer una vista prèvia clicant sobre "Ver formulari publicat". Aquesta opció la podem trobar sobre la barra de ferramentes i se'ns obrirà altra pestanya.
  5. Per últim, una vegada ho hem finalitzat s'enviarà de forma automàtica, però no serà visible fins que ho compartim. Per aconseguir que la gent ho puga ver haurem de fer clic sobre "Enviar formulari", on apareixeran més opcions com per exemple compartir-ho com una publicació a Facebook, Twitter...
  6. Com a últim pas, cal destacar que s'obrirà una fulla de càlcul amb el mateix nom del formulari seguit de respostes. D'aquesta manera, cada vegada que un usuari clica sobre enviar, s'agregarà un nova línia en aquesta fulla, incloent en cada columna la resposta corresponent a cada camp.
D'aquesta manera es com s'estructura  i es fa servir Google Drive.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada