divendres, 26 de febrer del 2016

Pràctica 4. Power Point


POWER POINT

En aquesta pràctica, anem a conéixer el funcionament de Power Point. En el nostre cas, anem a fer un conte amb les seues diapositives coresponents i amb dos finals alternatius. Per aconseguir tot això, primer hem de conéixer les funcions de Power Point i per axiò hem de seguir els passos següents:
  1. En primer lloc, hem d'obrir una presentació de Power Point de la següent manera:
  2. A continuació, anem a començar a fer el nostre conte, per la qual cosa haurem de conéixer les funcions que Power Point ens ofereix. Entre les quals cal destacar les següents:
    • Afegir una imatge. Cliquem a l'opció "Inserir". En aquest cas, ens dona tres opcions. Amb la primera triem la imatge dels nostres fitxers, amb la segona, podem inserir imatges que es troben a la xarxa. En tercer lloc, fem la captura directament i l'afegim com a imatge. Per últim, podem crear el nostre àlbum de fotografies.



      • Captures. Amb aquesta opció podem posar com a imatge directamente una captura de la següent manera: 

          • Opció "Insertar"- "Captura"- dins de captura, retallada de pantalla i podem seleccionar la part de la pantalla que volem que aparega a la diapositiva. 
                              
                                         Exemple captura del meu escriptori                           
      • Àlbum de fotografies. Ens permet crear el nostre àlbum amb les imatges que tenim als nostres fitxers. En primer lloc hem de clicar sobre l'opció i a continuació sobre arxiu o disc. A més, ens permet configurar-ho al nostre gust, tant la forma de la imatge com si volem posar-li títol...
                             
                          Exemple de les meues vacances
             
    • Efectes de la imatge. Una vegada hem inserit la imatge seleccionada, podem modificar-la. És a dir, podriem donar-li ombra, pegar-li la volta, modificar la iluminació... A més, li podem aplicar un giro 3D o fins i tot, podem canviar l'anxo i l'altura o el borde, mitjançant els punts que volem canviar com la distància, l'angle... D'altra banda, el disseny també es pot canviar clicant dues vegades sobre la imatge.
      Abans i després de l'aplicació dels efectes de la imatge

    • Estils de la imatge. Per canviar l'estil, hauem d'anar a la part superior esquerra i clicar sobre "Efectes artístics", podríem inlclús acurtar-la. D'aquesta manera, podrem aplicar l'estil que més ens agrada.


    • Color. El color el podriem canviar directament des de l'opció "Color" o bé, a partir de l'efecte artístic que l'hem donat al començament. I això es fa de la següent manera:
      • Amb la  primera opció únicament hauríem de clicar sobre l'opció "Color" i ja triar el més adequat per a la nostra imatge.
      • En segon lloc, haurem de clicar sobre "Opcions d'efectes artístics". A continuació se'ns obrirà una finestra a la dreta de la finestra i podem anar canviant la saturació de la imatge, temperatura, tal com fem amb un editor d'imatges. A més, també podriem fer correccions de color com la nitidesa.
                                               

                     

    • Llevar fons. Imagina que vols traure una part de la imatge que no ens interesa. Això el podem fer seguint els següents pasos: 

      • Haurem de seleccionar la imatge i a continuació clicarem sobre l'opció "Llevar fons". D'aquesta manera, el que està en violeta és la part que s'elimina i es queda el que està dins del requadre.
        Abans i després de llevar el fons

    • Relació d'aspecte. El tamany de la imatge també el podem modicar clicant sobre l'opció "Retallar" i se'ns obriran diferents opcions en les quals podem triar la forma en que volem tallar la imatge o bé amb formes (bàsiques, fletxes...) o d'aspecte (vertical, horitzontal)


    • Alineació. Altra de las opcions que ens ofereix PowerPoint és la de canviar la alineació de la imatge. Això també es fa clicant sobre la imatge i acontinuació a l'opció "Alinea", permetent-nos posar- la a la dreta, esquerra, centre... 


    • Formes. Al menú superior, cliquem sobre "Inserir" i a continuació a l'apartat "il·lustracions", podem afegir formes, gràfiques i SmartArts. Tot això el podem anar modificant al nostre gust.



    • Hipervincle. Per afegir un hipervincle haurem de clicar sobre "Inserir" al menú superior i a continuació sobre "Hipervincle". L'ús és el següent, si per exemple vols anar al començament de la presentació, hauriem de punxar sobre ell i aniriem directament a la primera diapositiva. En el nostre cas, com volem fer un  conte amb dos finals alternatius, quan acabem el final alternatiu 1, hem de posar un hipervincle que ens faça tornar a la diapositiva on posa Final 1/ Final 2.





    • Fons. El fons de les dapositives es pot canviar i modificar de la següent manera:
      • En primer lloc haurem de clicar sobre "Disseny" del menú superior i a continuació sobre  l'última opció que ens mostra, "Format de fons".
      • A continuació se'ns obrirà una finestra en la qual podem configurar-ho al nostre gust. 
                                 

Amb totes aquestes opcions que hem presentat i desenvolupat, es podria començar amb la creació del nostre conte personalitzat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada