diumenge, 14 de febrer del 2016

Pràctica 3. YouTube

Per penjar vídeos a YouTube, s'ha de fer el següent:

  1. Obrir el cercador Google.
  2. Buscar YouTube
  3. Una vegada ixen els diferents enllaços, cliquem en el primer.
  4. A continuació se'ns obrirà una finestra com aquesta i haurem de clicar "Iniciar sessió", on haurem de posar les nostres dades de Gmail.



A continuació, una vegada hem iniciat sessió, cliquem sobre "Penja". En aquesta finestra, podem observar com hi ha diferents opcions referents a l'edició i presentació de vídeos. 






En primer lloc ens centrarem en la privacitat que li volem donar al nostre vídeo. YouTube, ens dóna tres alternatives:

  • Públic: tothom té accés al vídeo.
  • Privat: solament ho veuran les persones que tu tries i que tinguen compte de Gmail.

  • Ocult: únicament podran veure el vídeo les persones que tinguen l'enllaç d'aquest.

En aquest cas, triarem l'opció d'ocult de manera que el veuran les persones que tinguen l'enllaç i respectarem la nostra privacitat.



Respecte a les altres opcions que es presenten podem dir el següent:

  • Importar vídeos. Aquesta opció ens permet pujar els nostres vídeos des dels fitxers del nostre ordinador.

  • Emissió en directe. Ens permet reproduir en directe el nostre vídeo a la resta de la gent, és a dir, al mateix temps que l'estem gravant la gent ho ve.

  • Crear vídeos.

    • Presentació de diapositives d'imatges: aquesta opció ens permet crear una presentació a través de les imatges que nosaltres triem dels nostres fitxers. Això es fa de la següent manera:
      1. Pugem les imatges que volem mostrar.
      2. A continuació, podem començar amb l'edició. 
      3. Entre les diferents opcions podem:
      • Afegir-li so. Això es pot realitzar de dues maneres diferents o bé des dels temes principals que ens mostra o cercant les cançons que nosaltres mateixos volem. D'altra banda, també podem triar l'opció "Sense àudio".
      • A més, podem triar la durada de cadascuna de les diapositives, així com l'efecte que li volem donar o bé el tipus de transició.

                 4. Una vegada l'hem editat, haurem de clicar sobre "Penjar".
                 5. Finalment, se'ns obrirà aquesta finestra en la qual haurem de triar la                                           configuració i els permisos diferents com si el volem públic, privat o ocult. A més,                      ens permet afegir un comentari al vídeo o subtítols.
                 

         6. Per aconseguir que la nostra presentació estiga penjada a YouTube haurem de clicar 
            sobre "Publicar".

    • Editor de vídeo: aquesta segona opció ens permet editar qualsevol vídeo. Ara bé, des del 16 de gener d'aquest any, YouTube ha eliminat l'opció de gravar amb la webcam, per la qual cosa els vídeos els haurem de gravar des dels nostres dispositius mòbils o càmeres.
                    Per a editar un vídeo s'haurà de fer el següent:
    1. En primer lloc hem de penjar el nostre vídeo i posar-ho al seu lloc corresponent per a iniciar l'edició.
    2. A continuació, ens eixirà aquests aspectes per seleccionar. Amb açò, el que es fa és en primer lloc, fer les correccions ràpides, és a dir, triar la lluentor, contraste, desplaçaments... A més, podem posar el filtre que nosaltres vulguem blan i negre, dibuix animat, pixelat, etc. També podem afegir textos al transcurs del vídeo o bé configarar el volumen dels àudios.

    3. Una vegada hem seleccionat aquesta configuració, començarem amb l'edició i les opcions que ens mostren són les següents:
        1. El primer símbol s'empra per a triar el vídeo que volem editar.
        2. En el segon, se'ns permet escollir entre una sèrie de vídeos amb llicència de Creative Commons. Ens posen uns quants com a exemples i a més podem buscar el que més ens agrada.
        3. En tercer lloc, aquesta icona de càmera de fotos és l'opció en la qual podem pujar imatges i afegir-les al nostre vídeo. Aquestes fotografies poden ser dels nostres fitxers o bé de les imatges emprades abans.
        4. La nota musical, ens proposa una sèrie d'àudios que podem posar com a fons del nostre vídeo. YouTube ens dóna uns exemples, però nosaltres podem cercar altre més adequat al contingut. A més hi ha una pestanya que ens ajuda a filtrar les cançons per gèneres. De la mateixa forma que hem posat el vídeo posarem l'àudio, però aquesta vegada el posarem ací:
        5. La següent opció ens permet posar-li transicions al nostre vídeo. Les transicions són les diverses formes en les quals poden aparèixer les diferents imatges.
        6. L'opció dibuixada amb la lletra "a", s'utilitza per a poder posar-li títol al vídeo i ens dóna diferents opcions. Perquè aparega en el vídeo, haurem d'arrossegar-ho a la cronologia en el moment en el qual volem que aparega.
        7. Per últim, a l'interrogant ens presenta un aclariment respecte al teclat.

En resum, seguint tots aquests passos podem editar un vídeo tal com nosaltres vulguem i en el qual podem afegir sons, textos, efectes, etc. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada